Meer weten over wijn?

Onze kennis over wijn delen we graag met u op dit blog! Leer alles over wijn, druivenrassen, wijnlanden, wijn spijs combinaties.

Wat is een goede combinatie van wijn en kaas?

Zodra je wijn en kaas combineert gaan je smaakpupilleen flink te werk. Maar wat is de ideale wijnspijs combinatie met kaas?

De oorsprong van Zinfandel en Primitivo

Zinfandel en Primitivo zijn twee namen voor dezelfde druifsoort. Wat is de geschiedenis van deze druif en hoe kwam het aan twee verschillende namen?

Wat is de betekenis van cuvée wijn?

Met een cuvée wijn wordt een wijn bedoeld waarin twee of meer druivensoorten zijn gemengd. In de Franse regio Champagne heeft de term cuvée een andere betekenis. In Champagne is het de mousserende wijn afkomstig van de eerste persing van de hoogste kwaliteit.

Wijn van wijnhuis Vina Erdut

Een item over het ontstaan van de wijngaarden in de bijzondere plaats Erdut in het oosten van Kroatië. Ontstaan van plaats Erdut De grond rond Erdut was erg vruchtbaar en geschikt om er veel landbouwgewassen te laten groeien, met name wijngaarden. In de Middeleeuwen had Erdut een haven aan de rivier de Donau, waardoor er … Lees verder Wijnblog

Wat is Merlot? Een gids voor Merlot wijn

Merlot is een van de meest bekendste en populairste rode druivensoorten ter wereld. De naam komt van het woord merle, wat Frans is voor merel. Een glas merlot wijn staat bekend als elegant, rijp, fruitig, romig en aangenaam zacht doordat het niet veel tannines bevat. Dat is ook de reden waarom het een favoriete wijn … Lees verder Wijnblog

Wat is beter, een kurk of schroefdop?

Klassiek bekeken wordt er vaker voor een kurk i.p.v. een schroefdop gekozen. Maar is dat wel terecht in de huidige tijd? Er zijn een aantal verrassende bewijzen naar voren gekomen als het gaat om de discussie tussen een kurk of schroefdop. Wat is beter: kurk of schroefdop? Als je zegt dat kurken beter zijn, heb … Lees verder Wat is beter, een kurk of schroefdop?