0
Korcula is het eiland van Marco Polo en goede wijn

Het Kroatische eiland Korčula werd door een Britse krant uitgeroepen tot een van de mooiste eilanden ter wereld en heeft een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van Korčula

Op het eiland wonen al duizenden jaren mensen. Al in de zesde eeuw voor Christus vestigden de Grieken zich op het eiland. Rond het jaar honderd kwam het eiland onder het bestuurd van het Romeinse Rijk. In de 7e eeuw vestigden de Kroaten zich in de binnenlanden van het eiland.

Het eiland werd toen onderdeel van een nieuw staat, de Venetiaanse Republiek. Het eiland bleef onderdeel van Venetiaanse Republiek tot de val van Venetië in 1797. Hierna volgde zich een wisseling van de bestuurders, waaronder Oostenrijkers, Fransen, wederom Oostenrijkers gevolgd door de Italianen. Kort na de WOI, in 1921, werd Korčula onderdeel van de eerste Joegoslavische staat. Nadat Republiek Kroatië in 1992 onafhankelijk werd Korcula onderdeel van de Republiek Kroatië.

Ode aan Marco Polo

Korčula heeft vele bezienswaardigheden! Het eiland staat bekend als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo (het eiland viel in die tijd onder Venetië). Het geboortehuis van Marco Polo is dan ook één van de meest bezochte plaatsen op het eiland. Doordat Korčula diverse overheersers heeft gehad heeft dit prachtige culturele sporen achtergelaten. Als ode aan Marco Polo heeft het wijnhuis ook een wijn uitgebracht onder de naam Marko Polo

Korčula behoort tot de 20 paradijselijke eilanden op aarde

Hierbij de video die bewijst waarom!

Wijn uit Korčula

Naast cultuur zijn de olijf- en wijngaarden een belangrijk onderdeel van Korčula. Op het eiland zijn er meerdere wijngaarden, waaronder in de plaatsen Blato, Čara, Lumbarda en Smokvica. Wij verkopen de wijnen van het wijnhuis Blato. Dit wijnhuis heeft al meer dan honderd jaar ervaring met het maken van hoge kwaliteitswijnen. Meerdere wijnen van het wijnhuis Blato hebben verschillende prijzen gewonnen, zowel in het binnen als het buitenland.

Het wijnhuis Blato

Het wijnhuis Blato verbouwt verschillende druivenrassen, waaronder specifieke druivenrassen die alleen op het eiland Korčula voorkomen, zoals de Cetinka druivenras. Andere Kroatische druivenrassen van Blato zijn de Plavac mali, Pošip, Maraština i Zlatarica Blatska. Maar ook de bekendere druivensoorten als de Merlot gedijen heel goed in de wijngaarden van Korčula. Naast wijn wordt er ook olijfolie en dranklikeur gemaakt.

Als u op vakantie in Korčula bent mag een bezoek aan het binnenland van Korčula zeker niet ontbreken. Het is goed te combineren met een fietstocht door het eiland of een autorit.

Onze wijn uit Korčula

Aanbieding Pošip is een wijn uit Kroatië van topkwaliteit,achterkant van de flesPošip is een wijn uit Kroatië van topkwaliteit

Pošip van topkwaliteit

Delicate rijpe droge zachte smaak en geweldig fruitig intens aroma
Waardering 4.88 uit 5
(34)
14.00 12.98
Aanbieding Plavac mali wijn uit Kroatië van topkwaliteit, achterkant van de flesPlavac mali wijn uit Kroatië van topkwaliteit

Plavac Mali van topkwaliteit

Elegante wijn met aroma's van pruimen, vijgen en tikje mediterrane kruiden
Waardering 4.90 uit 5
(30)
14.52 12.98
Aanbieding Merlot wijn uit Kroatië van topkwaliteit, achterkant van de flesMerlot wijn uit Kroatië van topkwaliteit

Merlot van topkwaliteit

Aangename fruitige aroma en smaak van pruimen en zwarte kersen
Waardering 4.81 uit 5
(21)
14.52 12.98

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP

X