0
Kroatië als vakantieland

Dat er in Kroatië wijn van hoge kwaliteit wordt gemaakt mag inmiddels geen geheim meer zijn, maar wist je dat er in Kroatië veel meer te beleven is dan alleen maar wijn.

Kroatië is een land met een groot cultuurhistorisch verleden en een heeft daarnaast ook een zeer divers landschap en natuurgebied. Dat één relatief klein land zoveel verschillende klimaten en landschappen kan bieden is zie je niet heel vaak.

De Kroatische kust kan grofweg verdeeld worden in twee delen. Dalmatië, zuidelijke kuststreek met prachtige stranden, eilanden en een rijke geschiedenis. Istrië, noordelijke kuststreek vol karakter en cultuur, een rijke geschiedenis en nog veel meer.

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Kroatië, maar wil je eerst informatie inwinnen van de echte kenners, kijk dan op ‘Alles over Kroatië‘ om een beter beeld te krijgen over Kroatië. Handige feiten over Kroatië kun je eveneens vinden op de website van Wereldspotter Kroatië.

Op vakantie naar Kroatische eilanden

Kroatië heeft vele honderden eilanden, sommigen zijn bewoond, sommige onbewoond. Wil je graag op vakantie naar een Kroatisch eiland maar weet je niet welke? Hieronder hebben wij voor een aantal bijzondere Kroatische eilanden voor je geselecteerd. Elk eiland heeft zo zijn eigen charme en unieke unieke kwaliteiten.

Het eiland Pag

Pag is een eiland in de Adriatische Zee, gelegen in de Noord-Dalmatische archipel, het is eveneens het op twee na grootste eiland in de Kvarnerbaai. Pag ligt tussen het Kvarnerkanaal en het Velebitkanaal.

Het eiland Pag bevindt zicht in de regio Zadar en is een ideaal eiland voor fijnproevers vanwege haar heerlijke geroosterde lamsvlees, de bijzondere kazen en uiteraard heerlijke wijnen. De schapen en de lammetjes op het eiland leven in de natuur en genieten van al het goede dat het eiland te bieden heeft, en dat is terug te vinden in de smaak van het vlees en de kazen. Meer informatie over het eiland Pag en zijn charmes kun je vinden in de reisgids voor unieke vakanties op het eiland Pag.

Het eiland Krk

Het eiland Krk is qua oppervlakte de grootste van alle eilanden in de Kvarnerbaai, het eiland wordt ook wel het gouden eiland genoemd. Op Krk zijn meerdere authentieke vissersdorpjes te vinden in typische mediterrane sferen. Het eiland heeft een overvloed aan culturele bezienswaardigheden, er zijn talrijk historische monumenten te bewonderen uit de Romeinse en Griekse tijd. Meer informatie over de Griekse (wijn)cultuur en de verspreiding ervan naar de rest van Europa vind je op Griekse eilanden.

Het eiland heeft een veelzijdig landschap. Het oosten van Krk is een wit en rotsachtig gebied terwijl het binnenland en het westen van Krk fraai groen is. Krk heeft vele schitterende baaien en inhammen met prachtige strandjes en kristalhelder water. Wil je meer weten over het gouden eiland, bekijk dan de website met uitgebreide informatie over het eiland Krk. Het historische karakter van het eiland samen met het heerlijke klimaat maken van Krk een topbestemming!

Op vakantie naar het eiland Korčula

Korčula is een eiland in het zuiden van de Adriatische Zee tussen de grote plaatsen Split en Dubrovnik in. Het eiland staat ook wel bekend als het geboorte-eiland van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het eiland behoorde in die periode tot de grootmacht Venetië. Veel inwoners van Korčula dragen dan ook de achternaam Polo.

Korčula is misschien wel het mooiste eiland voor de Dalmatische kust. De rustige stranden, helderblauwe zee en de wijngaarden en olijvenbomen in het heuvelachtige achterland maken Korčula een geweldige bestemming in Kroatië, bijvoorbeeld in combinatie met een stedentrip Dubrovnik. Het eiland Korčula wordt ook vaak het onontdekte paradijs van Europa genoemd. Ben jij geïnteresseerd in een vakantie en alle bezienswaardigheden die Korčula te bieden heeft kijk dan op de website van Korcula Experts.

Natuurvakantie in Kroatië

Naast een prachtige kuststreek heeft Kroatië veel meer te bieden, in het binnenland van Kroatië is er veel meer groen te zien. Er zijn prachtige heuvels, grote meren en bijzondere watervallen. Kroatië heeft meerdere nationale parken. Een van de bekendste is wel het park met de watervallen, de Plitvice meren.

Maar er zijn ook parken waarin je het authentieke binnenland van kunt beleven, waaronder Nationaal Park Risnjak. Het landschap bestaat uit bossen (zilverspar, beuk) en bergen. In het park bloeien verschillende planten en leven er verschillende dieren in het wild waaronder lynxen, bruine been, edelherten, dassen, haviken, oehoes en nog veel meer. Dit natuurschoon kun jij ook van dichtbij beleven in het vakantiehuis Maroflin.

Fietsvakantie in Kroatië

Heb jij vakantieplannen en wil je graag je fietsen meenemen naar Kroatië en al fietsend de verschillende wijngaarden de bezoeken en heb jij geprobeerd om op het internet informatie over fietsen in Kroatië te vinden dan zal je vast wel hebben gemerkt dat het moeilijk is om concrete informatie en fietsroutes te vinden.

Dit houdt niet in dat fietsen in Kroatië niet populair is, niet is minder waar, steeds meer mensen die naar Kroatië komen ontdekken de charme van een fietsvakantie. Je kunt op eigen initiatief fietsen in Kroatië, maar er zijn ook verschillende organisaties die je hierbij kunnen helpen. Op de websites van Europe Cyclist en Global Cyclist kun je uitgebreide informatie vinden over een fietsvakantie in Kroatië.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0

TOP

X