Cabernet Sauvignon voorkant
Cabernet Sauvignon
 10,58  8,49 In winkelwagen
Aanbieding!

Cabernet Sauvignon

 8,49

-20%

Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn met een diepe rode kleur en aroma’s van zwarte kersen, bosbes, bramen, donkere kruiden & rijpe fruittonen

(10 klantbeoordelingen)

Op voorraad

Minder dan 92 flessen over!

Cabernet Sauvignon wijn in het kort

  • Aangenaam volle wijn, fruitig en droog aroma
  • Tonen van bramen, zwarte kersen, bosvruchten en tikje kruiden
  • Full bodied; perfecte balans aan alcohol, tanines en aroma’s
  • Cabernet Sauvignon wijn die meerdere keren wereldwijd in de prijzen is gevallen
  • Perfect gebalanceerde en elegante wijn met een specifiek karakter dat zijn afkomst reflecteert

Cabernet Sauvignon is een volle rode wijn en heeft een diepe rode kleur, goede tanninestructuur, gematigde zuurgraad en aroma’s van zwarte bes, bramen, zwarte kersen, donkere kruiden. Een rijk mondgevoel, vol met rijpe fruittonen van Mediterraneans fruit. De afdronk is mineralig, lang en vol.

Cabernet Sauvignon is het lekkerste met

Deze Cabernet Sauvignon kan prima gedronken worden tussendoor. Maar is eveneens goed te combineren met verschillende gerechten, zoals:

  • Biefstuk met foie gras en truffels
  • Rundvlees met honing geroosterde wortelen
  • In knoflook, soja en sesam roergebakken rundvlees in Koreaanse stijl
  • Een mooi stuk rood vlees (met een vet randje) van de BBQ
  • Gegrilde paddenstoelen met aubergine en rode paprika
  • Pulled pork met barbecuesaus
  • Lamskoteletten of lamsribstuk met mosterd

Bekendheid van deze rode wijn

Cabernet Sauvignon is waarschijnlijk de bekendste rode wijndruivensoort op aarde. Het wordt in dit opzicht alleen geƫvenaard door zijn Bordeaux concurrent Merlot. Maar ook zijn tegenhanger in Bourgondiƫ, Pinot Noir. Sinds zijn oorsprong in Bordeaux, heeft Cabernet Sauvignon zich met succes verspreid naar bijna elk wijnland ter wereld.

Cabernet Sauvignon is een van de meest beroemde druiven ter wereld. Hij wordt dan ook terecht Koning Cab genoemd. Cabernet Sauvignon is het bekendst in de Bordeaux waar hij samen met Merlot en Cabernet Franc wijnen levert van hoge klasse. Cabernet Sauvignon heeft veel zon nodig om te rijpen. Anders blijft deze groen en wat bitter met een smaakprofiel van groene paprika. Veel zon maakt de Cabernet Sauvignon zacht en jamachtig, met een smaak van zwarte bessen. Het is nu de belangrijkste druivensoort in veel eersteklas wijnregio’s in de Nieuwe Wereld. Met name Napa Valley, Coonawarra en Maipo Valley.

Lang houdbare wijn

Cabernet Sauvignon is meestal lang houdbaar, het bevat tannine en moeten in principe rijpen op barriques eiken vaten. Dankzij moderne vinificatietechnieken toe te passen kunnen tegenwoordig ook jonge wijnen al snel drinkbaar zijn. In het algemeen hebben de wijnen een hoog fenolengehalte, ze zijn paars (jong) of donkerrood (oud) en bezitten veel kracht en structuur. Waar deze rode wijn ook vandaan komen, deze wijn heeft altijd een handvol gemeenschappelijke karaktereigenschappen: diepe kleur, goede tanninestructuur, gematigde zuurgraad en aroma’s van zwarte bes, bramen, zwarte kersen, donkere kruiden en cederhout.

Dit alles maakt dat de deze bekende rode wijn net zo vaak gebruikt wordt in cuvee wijn (blends) als in cava-wijnen en heeft een groot aantal gemeenschappelijke mengpartners. Afgezien van de voor de hand liggende Merlot en Cabernet Franc, zijn de meest voorkomende hiervan Malbec, Petit Verdot en Carmenere (de ingrediĆ«nten van een klassieke Bordeaux Blend), Shiraz (blendfavoriet van AustraliĆ«) en in Spanje en Zuid-Amerika, een Cabernet – Tempranillo blend is nu gemeengoed. Zelfs de gewaagde op Tannat gebaseerde wijnen van Madiran worden nu over het algemeen verzacht met Cabernet Sauvignon.

DNA onderzoek uitgevoerd in Californiƫ in 1997 bevestigde dat Cabernet Sauvignon het product is van een natuurlijke genetische kruising tussen de belangrijkste Bordeaux-druivensoorten Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. De meeste wijnautoriteiten zijn het erover eens dat deze kruising pas in de afgelopen paar eeuwen heeft plaatsgevonden, waardoor de wereldwijde bekendheid en dominantie van het ras des te indrukwekkender is geworden.

Jetsetter van de druiven

Cabernet Sauvignon is de jetsetter van druiven. Het reist de hele wereld over, maar omdat het een laatbloeier is, gedijt het goed in warme klimaten. Als Cabernet Sauvignon rijpt, staat het bekend om de intensiteit en diep smaak, gebalanceerd met een stevige zuurgraad vanwege de zachte rijping.

De kleine druif met een dikke schil zit boordevol smaak, donkerblauwe kleur en aangename tannines. De druiven worden over de hele wereld gekweekt. Maar de uiteinlijke smaak van de wijn varieert enorm. In Frankrijk wordt het vaak gemengd met de zachtere Merlot of de koelere Cabernet Franc. Het is meestal een beetje hoger in zuurgraad.

In de zuidelijke sferen en de nieuwe wijnwereld is staat bekend als een tikkeltje fruitiger. Over het algemeen is Cabernet Sauvignon medium tot vol met aroma’s van donker fruit en hartige smaken.

Daarnaast bevat de Cabernet Sauvignon uit de oude wereld vaak veel tannines en past daarom goed bij hartelijke gerechten.

Opkomst van deze wijn

Er zijn twee belangrijke redenen voor de opkomst van deze wijn. De eenvoudigste en meest essentiĆ«le hiervan is dat de wijnstokken zich in hoge mate kunnen aanpassen aan verschillende bodemsoorten en klimaten. Het wordt verbouwd op breedtegraden die zo uiteenlopend zijn als 50 Ā° N (Okanagan in Canada) en 20 Ā° ZB (Noord-ArgentiniĆ«), en in bodems die zo verschillend zijn als de Pessac-Leognan-grind en de ijzerrijke terra rossa van Coonawarra. Secundair hieraan, maar net zo belangrijk, is dat ondanks de diversiteit aan terroirs waarin de wijnstok wordt verbouwd, Cabernet Sauvignon wijn een onnavolgbaar “Cab” -karakter behoudt, genuanceerd met wat hints van herkomst.

Er is echter maar Ć©Ć©n reden voor de van de beroemdheid van het ras en dat is simpelweg geld. De bekendheid en verkoopbaarheid van de naam heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op wijnbedrijven. Dankzij de bekendheid geeft het een betrouwbaar rendement op hun investering.

Een krachtige rode wijn

Het is een krachtige variƫteit (een ander kenmerk in zijn voordeel) en produceert een dicht bladerdak en relatief hoge druivenopbrengsten. Hierdoor hebben wijnproducenten een vrij open keuze hebben tussen kwantiteit en kwaliteit. Zorgvuldig wijngaardbeheer is echter essentieel om het beste uit de wijn te halen.

Als laatbloeiende en laatrijpe variƫteit rijpen de druiven langzaam. Dit kan ook voor of tegen de wijnkwaliteit werken. In een koud seizoen of klimaat bestaat het risico dat de druiven niet volledig rijpen. Terwijl in de meeste andere omstandigheden geeft de gestage vooruitgang de wijnboeren een ruimere keuze aan oogstperiodes.

Synoniemen van Cabernet Sauvignon

Deze bekende wijn staat over de hele wereld bekend onder verschillende namen. Enkele hiervan zijn: ā€‹ā€‹Bidure, Bouche, Bordo, Bouchet, Burdeos Tinto, Lafite, Vidure, Petit Vidure

Extra informatie

alcohol

allergenen

variƫteit

ean

inhoud

jaargang

klasse

land

serveertemperatuur

smaak

soort

streek

wijnhuis

10 beoordelingen voor Cabernet Sauvignon

  1. peter paul

    Lekkere frisse rode fruit in de neus

  2. Anke Groothuizen

    Lekkere Cabernet Sauvignon, jonge wijn, fruitig, goed in balans

  3. leon

    Lekkere aangename cab sav wijntje

  4. Iyaak Verkerk

    Fijne fruitige en soepele wijn, is aangenaam om te drinken

  5. Helga

    Lekkere cab sav wijn uit Kroatiƫ

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *