Vrhunsko vino

Vrhunsko vino is Kroatisch voor excellente wijn

Betekenis van Vrhunsko Vino

In Kroatië zijn er verschillende classificaties die gehanteerd worden bij het beoordelen van wijn. Een van deze is de label ‘Vrhunsko Vino’ (wr-hoen-sko wie-no), vertaald betekent dit top-kwaliteitswijn. Als je eenmaal een top-kwaliteitswijn uit Kroatië hebt geprobeerd dan zul je merken dat deze zeker zijn label waard is. Ook zul je merken dat deze wijnen een uniek karakter hebben.

Waneer krijgt wijn predicaat ‘vrhunsko vino’?

De wijn in Kroatië mag alleen het predicaat ‘Vrhunsko vino’ krijgen als de druiven voor het maken van de wijn voldoen aan aantal criteria. Een van deze is de ligging (alleen de meest ideale hellingen komen in aanmerking) zodat deze voldoende zonuren krijgen en dat de druiven goed hebben kunnen rijpen.

Vervolgens worden alleen de beste trossen uitgekozen waarbij gelet wordt op de kleur, de smaak en perfecte verhouding tussen suikers en zuren.

De druiven moeten voldoende zonuren hebben gehad om te kunnen rijpen. Als dit niet het geval is zal de wijn ook niet het predicaat ‘Vrhunsko vino’ krijgen.

Wijn van topkwaliteit in andere wijnlanden

Vaak wordt deze wijn dan een andere label. In Kroatië krijgt het de label ‘vrhunsko vino’. In Spanje krijgt dit soort wijn de label Reserva mee. In Duitsland worden deze vaak aangeduid met Prädikatswein. Soms krijgt een wijn van hoge kwaliteit ook de label wijn van beschermde oorsprong of wijn met beschermde geografische aanduiding.

Vrhunsko vino in ons assortiment

Vrhunsko vino is Kroatisch voor top kwaliteitswijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

20 − twee =