Merlot Premium

Merlot Premium

 12,49

De Merlot heeft een fruitig aroma van pruimen en is het lekkerst met vis, vlees en halfharde kaas.

SKU: 1018 Categorie: Tags: , , , ,

Merlot Premium kwaliteitseisen

Deze Merlot premium kwaliteitswijn wordt gemaakt van de gelijknamige druivensoort. De Merlot komt het best tot zijn recht met gegrilde vis en schaaldieren, maar kan ook prima genuttigd worden met rood vlees, halfharde kaas en ham.

De druiven worden verbouwd aan de Kroatische kust, om precies te zijn in de wijngaarden op de Kroatische eiland Korčula door het wijhuis Blato. Het wijnhuis Blato is een klein wijhuis dat veel aandacht besteedt bij het maken van hun wijnen. Mede dankzij al deze aandacht dat de wijnboer in deze Merlot stop heeft deze wijn meerdere prijzen gewonnen, zowel in Kroatië als daarbuiten (Italië, Oostenrijk en Duitsland).

Achtergrond van de Merlot

De Merlot is van oorsprong een Franse druivenras dat erg populair is in Kroatië. Het is door de tientallen jaren heen in diverse regio’s van Kroatië geplant, zowel in het continentale deel van Kroatië als in de kustgebieden. In Istrië heeft de Merlot zelfs de lokale druifsoort, de Teran, ingehaald in populariteit. Daarnaast is de Merlot in het uiterste zuiden van Kroatië, in de omgeving van Dubrovnik, goed vertegenwoordigd.

Het is een druivenras dat zich goed leent voor de wijnbouw, het heeft een hoge opbrengst, is niet ‘kieskeurig’ m.b.t. de bodem. Op hellingen, blootgesteld aan de zon en zonder lange vochtige periodes groeit deze druifsoort het best. Ook als deze ideale omgeving ontbreekt zal de Merlot niet minder rijp zijn en geen mildere kwaliteit geven, integendeel zelf ook dan is de druif in staat een ideale rendement te geven. Juist vanwege deze “aanpasbare” kwaliteiten heeft de Merlot zich met succes in heel Kroatië verspreid.

Smaakprofiel van Merlot

In Slavonië en de Donau regio geeft de Merlot een volle en rijke wijn met aangename fruitige aroma’s van vooral pruimen. In Istrië is de wijn meer vergelijkbaar met het origineel, de Merlot uit de rechteroever van de Gironde (Bordeaux).

Merlot

Er zijn een aantal Merlot wijnen waarbij bij het ontbreken van de zuren het tannine gehalte ‘aangevuld’ wordt door coupage met 10% Cabernet Franc of een ander druivenras dat rijk is aan zuren en tannines. De zuren en tannines van de Merlot worden meer benadrukt als de wijn nog jong is, hierdoor is een langzame rijping van de Merlot belangrijk.

De sleutel van succes van de Merlot kan gezocht worden in de hoge opbrengsten, welke nog verhoogd wordt door de coupage met andere druifsoorten. De Merlot haalt eveneens interessante resultaten in Midden-Dalmatië nabij de stad Drniš en in het uiterste zuiden van Dalmatië in Konavle.

Land

Streek

Smaak

Druivenras

Klasse

Wijnhuis

Inhoud

EAN

3859888154155

Customer reviews
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review
0

TOP

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)

X