Plavac mali Premium

Plavac mali Premium

 12,99

De Plavac mali Premium is een rode wijn van zeer hoge kwaliteit.

Plavac mali Premium kwaliteitseisen

De Plavac Blato is een rode premium kwaliteitswijn van de druivensoorten ‘Plavac mali’. Deze druivensoorten wordt geteeld in de heuvels van de Kroatische eiland van Korčula in Dalmatië. Dankzij de specifieke omstandigheden van Korčula onderscheidt deze Plavac mali Premium zich van de andere Plavac mali wijnen uit Dalmatië. Aan deze premium wijn is zeer veel aandacht besteed.

Deze wijn is op een biologische wijze is gemaakt, de druiven worden handmatig geoogst waarna deze gesorteerd worden op de kwaliteit. De druiven die voor deze premium wijn gebruik worden groeien op de meest ideale hellingen zodat deze voldoende zonuren krijgen en de druiven goed kunnen rijpen. Hiervan worden alleen de beste trossen van de de plavac mali druiven gekozen voor deze premium wijn. Alle aandacht en zorg die aan deze Plavac mali Premium van Blato wordt besteed proef je ook terug in de wijn.

Plavac mali kenmerken

Deze Plavac mali Premium van Blato is vol van smaak en staat bekend om zijn karakteristieke aroma afkomstig van de Plavac mali druiven. Het bevat tussen de 12,5% en de 13,5% alcohol. Het heeft een aangename smaak die doet denken aan kersen en pruimen. Deze top kwaliteitswijn kan het best genuttigd worden met ham, kaas en bovenal met specialiteiten van vis en zeevruchten.

Plavac mali en Dingač

Plavac Mali betekent letterlijk vertaald ‘kleine blauwe’, het dankt zijn naam dan ook aan de eigenschappen van de druiven. De plavac mali druiven zijn vaak niet groot van omvang, wat als positieve eigenschap heeft dat de druiven sneller kunnen rijpen. In Kroatië, en dan met name de regio Dalmatië, worden deze druiven gebruikt door verschillende wijnhuizen. Een van de bekendste Kroatische wijnenhuizen de Dingač heeft met de plavac mali wijnen meerdere prijzen in zowel Frankrijk als Italië gewonnen. Deze Premium wijn van het wijnhuis Blato is een concurrent en een goed alternatief voor de wijnen van het wijnhuis Dingač.

Land

Streek

Smaak

Druivenras

Klasse

Alcohol

, ,

Wijnhuis

Inhoud

EAN

3859888154339

Customer reviews
0
1 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
1 review for Plavac mali Premium
  • Dit is een echt een topwijn samen met de Merlot vond ik dit de lekkerste rode wijnen, het is aangenaam om te drinken en je proeft de wijnzuren en de tannines op de juiste momenten wat het aangename smaak geeft.

Write a customer review
0

TOP

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)

X