Pošip Premium

Pošip Premium

 12,98

Deze Blato Pošip is een witte premium kwaliteitswijn herkenbaar aan zijn bijzonder aangename rijpe droge en zachte smaak.

SKU: 1017 Categorie: Tags: , , , ,

Pošip winaar van gouden medaille

Deze Blato Pošip is een witte premium kwaliteitswijn herkenbaar aan zijn bijzonder aangename rijpe droge en zachte smaak. Deze Pošip is in april 2016 bekroond met een gouden medaille op het Dubrovnik Wine Festival.

Pošip Premium kwaliteitseisen

Deze Pošip (po-ship) is een witte premium kwaliteitswijn dat gemaakt wordt van de Kroatische druifsoort Pošip. Het is voornamelijk herkenbaar aan zijn bijzonder aangename rijpe droge en zachte smaak. Daarnaast is de Blato Pošip geel- glanshelder van kleur, het laat een machtige spoor achter op de wijnglazen.

De geur van de Blato Pošip wordt bij de opening gedomineerd door de geur van de zee waarna de geur van mediterrane vruchten zoals de vijgen loskomt. Kortom het is een wijn die geen scherpe zuren ken maar is rijk en zacht van smaak. Deze premium kwaliteitswijn Blato Pošip is over het algemeen goed te combineren met gegrilde vis en verse kruiden.

Deze premium wijn wordt op een biologische manier geproduceerd, de druiven worden handmatig geplukt waarna deze op kwaliteit gesorteerd worden. De wijn mag alleen het predicaat premium krijgen als de druiven die voor deze wijn gebruikt voldoen aan aantal criteria, waaronder de ligging (alleen de meest ideale hellingen komen in aanmerking) zodat deze voldoende zonuren krijgen en dat de druiven goed hebben kunnen rijpen. Vervolgens worden alleen de beste trossen uitgekozen waarbij gelet wordt op de kleur, de smaak en perfecte verhouding tussen suikers en zuren.

Pošip is één van de oudste druivensoorten

De druifsoort Pošip is een van de oudste druivensoorten van Zuid-Europa. De Pošip komt oorspronkelijk van de Kroatische eiland Korčula, in de loop der eeuwen is de druif verspreid naar andere nabijgelegen Kroatische eilanden zoals de Vis en de Hvar. De Blato Pošip is dan ook een ware ‘eilendenwijn’. Dankzij het aangename mediterrane klimaat aan de Adriatische Zee en de rotsachtige omgeving is deze druif zeer geschikt om hierbij geteeld te worden.

De Pošip is een zeer succesvolle en steeds populair wordende Kroatische witte druivenras met een veelbelovende toekomst. Pošip als druivenras is oorspronkelijk afkomstig uit het Kroatische eiland Korčula. Het is een hybride druivenras afkomstig van twee andere autochtone druivenrassen, de Bratkovina en Zlatarica.

De Pošip wordt voornamelijk verbouwd op het eiland Korčula, maar wordt ook gevonden op de naburige eilanden Mljet, Lastovo, Hvar, Brač, Vis en het schiereiland Pelješac. Pošip heeft zich uitzonderlijk goed aangepast aan zijn oorspronkelijke omgeving, geeft een goede opbrengst, heeft het vermogen om hoge suikergehaltes vast te houden, tot wel 25g per liter, en nog belangrijker in het warme mediterrane klimaat, het is in staat de zuren zeer goed de behouden.

Pošip

Meest gebruikte synoniemen:
Pošip bijeli, Pošipak, Pošipica

Vinificatie van Pošip

Deze verscheidenheid van de Pošip toont een prachtige aanpassingsvermogen aan de verschillende methodes van vinificatie. Het komt op de markt in twee categorieën. De eerste is aromatisch en fris, welke gefermenteerd wordt in roestvrije tanks. Deze eerste categorie vertegenwoordigt ongeveer 80% van alle geproduceerde Pošip wijnen. Het aromacomplex is zeer rijk en aantrekkelijk. Het heeft iets weg van verse sauvignon tonen van gemaaid gras en kruisbes/stekelbes mengsels met een vleugje van citrus en continentale fruit, evenals minerale noten. De smaak is fris met een solide hogere alcoholgehalte en bevat een goede dekking van de noodzakelijke zuren.

De tweede uiting van de Pošip is een uiting van stijl en is beduidend anders. Deze soorten Pošip wijn worden verkregen door fermentatie en daaropvolgende sur lie (oude Franse methode van gisten en rijpen) welke daarna in eiken vaten verder mag rijpen. Het resultaat is een complex en sterke wijn met een potentie om tientallen jaren te worden opgeslagen, het bevat meer alcohol, is veel vetter, bijna boterachtig, van structuur en heeft een aantrekkelijke nasmaak.

Het aroma van Pošip

Het aromatische profiel van Pošip wordt sterk beïnvloed door het gisten wat het een aroma geeft van een toast, maar het kan ook tonen bevatten van mediterrane kruiden. Het is belangrijk om op te merken dat het succes van deze wijn voornamelijk te danken is aan de fruitige, veelal citrusachtige, en soms gedroogde gekonfijte vruchten heeft.

Land

Streek

Smaak

Druivenras

Klasse

Alcohol

Wijnhuis

Inhoud

EAN

3859888154360

Customer reviews
0
0 ratings
1 Star
0%
2 Star
0%
3 Star
0%
4 Star
0%
5 Star
0%
Reviews

There are no reviews yet.

Write a customer review
0

TOP

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)

X